Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който е и кандидат за ...

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който е и кандидат за

Карадайъ: Когато бъда избран за президент, ще направя съвет по енергетика в президентството

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който е и претендент за държавен глава на Движението, покаже нова самодейност, която ще направи дружно с претендента за вицепрезидент Искра Михайлова, оповестиха от Движение за права и свободи.

„ Когато бъдем определени за държавен глава и вицепрезидент, ние ще извършим Съвет по енергетиката в президентството ", съобщи Мустафа Карадайъ на среща с избиратели на Движение за права и свободи в Търговище. В нея участваха още заместник-председателят на партията Йордан Цонев и членът на Централното оперативно бюро и лидер на листата в Търговище Джейхан Ибрямов.
 Карадайъ: С Искра Михайлова ще работим за премахването на омразата Карадайъ: С Искра Михайлова ще работим за премахването на омразата
Ние платихме доста висока цена, с цел да докараме демокрацията в България, само че сме очевидци по какъв начин тя се руши през последните 12 години, а ос...

Мустафа Карадайъ даде и причините за основаването на сходен Съвет.

„ Загрижени сме за всички процеси, които се развиват у нас в областта на енергетиката. България изостава от процесите, които се развиват в целия Европейски съюз, изостава софтуерно в тази сфера. Държавата няма цел и посока каква енергетика ще развиваме, а през днешния ден всички виждаме какво става с цените на енергоносителите “, аргументира се Карадайъ. Той добави, че Искра Михайлова сега е в Европейския парламент в Страсбург поради доста значим отчет, обвързван с енергетиката на Европейския съюз като даде обещание още на следващия ден да заяви вести по тази тематика.

Кандидатът за държавен глава на Движение за права и свободи напомни и новата национална цел, а точно – да достигнем средноевропейските приходи. Той посочи, че няма поради „ това да се случи някъде в необозримото бъдеще, а да стане още в този момент, за нашето потомство “.

„ Ще го реализираме със зелената стопанска система, високите технологии и включването на свободните и дейни жители в политическите процеси, с ясната стратегия за ускорено икономическо развиване, която ние предложихме още през 2017-та година “, добави Карадайъ.
 Карадайъ: Виждаме едни държавни глави, на които не им пука да нарушават Конституцията и законите Карадайъ: Виждаме едни държавни глави, на които не им пука да нарушават Конституцията и законите
" Ние сме едни и същи и в Брюксел, и в София, и в Плевен, и в Буковлък. С душа и сърце работим за просперитета на нашата Родина България...

Той подчертава и върху другия цел – безвъзмездна и налична детска градина за всяко дете в България като съобщи, че това не е нито популистка концепция, нито обществена мярка, а част от ускорената икономическа стратегия и от националната сигурност на страната.

Заедно с всичко това ще работим за синхрон в дейностите на другите институции, тъй като последните години тези институции водят окопна политическа война, вместо да работят в съгласуваност и съвместен надзор, според Конституцията, съобщи Карадайъ.

Източник: actualno.com