Председателят на ДПС Джевдет Чакъров, който беше изключен от парламентарната

...
Председателят на ДПС Джевдет Чакъров, който беше изключен от парламентарната
Коментари Харесай

Хората зад Доган допускат подкрепа за втория мандат на ПП-ДБ

Председателят на Движение за права и свободи Джевдет Чакъров, който беше изключен от парламентарната група на Движение за права и свободи , разгласи в изявление за Българска национална телевизия, че има опция депутатите от Движение за права и свободи, които застанаха зад Ахмед Доган, да поддържат втория мандат, който ще отиде при ПП-ДБ . Това се случва на фона на ескалацията на напрежението сред Ахмед Доган и Делян Пеевски, което и, трансформирайки Движение за права и свободи от втора в четвърта политическа мощ в Народното събрание.

Чакъров изрази подготвеност за разговор с ПП-ДБ и акцентира значимостта на разискването на тяхната стратегия и задача пред обществеността. Той също по този начин загатна, че чака още депутати да изоставен парламентарната група на Движение за права и свободи , като дефинира настоящия развой в партията като " възстановителен ".

" Автентичното, същинското Движение за права и свободи е в ход, със структурите, които поддържат политиката, показана през вчерашния ден, откакто чуха обръщението на почетния ръководител. Според мен тази вълна ще продължи ", съобщи Чакъров.

Чакъров изрично отхвърли да е оказвал напън върху който и да е било и добави, че не е в природата му да работи с напън и закани. Той удостовери, че съгласно Ахмед Доган и съобщи, че има проблем във действието на партията, като са нарушени  демократичните правила на ръководство.

" В случая става дума за еднолични и тоталитарни ръководство, насочват се съвещания без да се знае дневният ред ", добави Чакъров.
 Делян Пеевски: Аз не повеждам войни с никого
Делян Пеевски: Аз не повеждам войни с никого

Определени хора желаят да разрушат Движение за права и свободи

Припомняме, че  , че неговото изключване и изключването на още 16 депутати е нелегитимно, недопустимо и несъобразено с устава на Движение за права и свободи . Този акт е признат под напън и боязън, разяснява Чакъров пред публицисти в Партийния дом.

Той показа още, че изключените 17 народни представители от Движение за права и свободи са били и заплашвани. Към всеки един от нас са отправяни закани, призна Джевдет Чакъров.

Той отхвърли да разяснява дали Делян Пеевски владее прокуратурата.

Припомняме, в обръщението си през вчерашния ден почетният ръководител Ахмед Доган прикани последователите си и да подхващат действителни политически дейности.
 Хасан Азис: Когато ръководителите на партията си приказват с писма има проблем
Хасан Азис: Когато ръководителите на партията си приказват с писма има проблем

В устава на партията ясно са посочени мястото и ролята на почетния председател
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР