Председателят на ДПС Делян Пеевски поиска да спрат спекулациите за

...
Председателят на ДПС Делян Пеевски поиска да спрат спекулациите за
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Спрете спекулациите за хора на ДПС в регулаторите

Председателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски изиска " да спрат спекулациите за хора на Движение за права и свободи в регулаторите ".Това съобщи той в позиция - публикувана от пресцентъра на групировката.

Пеевскипоиска опрощение от Кирил Петков, като съобщи: " Днес съпредседателят на " Продължаваме промяната " (ПП) Кирил Петков направи внушения в общественото пространство, че ГЕРБ, Движение за права и свободи и президента владеят посредством свои фрагменти регулаторите и другите контролни органи, включително и Висшия правосъден съвет (ВСС), които изрично не дават отговор на истината. Той приказва за някакви 95 %, което като се изключи че е невероятно, защото става дума за самостоятелните регулатори, подвежда хората ".

" Движение за права и свободи има дребен брой лица, препоръчани от парламентарната група и подкрепени от Народното събрание и не може да бъдем свързвани с никакви други назначения ", добави Пеевски, като разяснява, че " особено по тематиката на ДАНС - аз не знам какъв брой е щатът на ДАНС, само че знам, че в случай че Кирил Петков споделя, че има един представител там, то сигурно Движение за права и свободи има нула. "

Председателят на Движение за права и свободи добави: " И защото ние постоянно сме заявявали, че прозрачността е поръчител за честните и открити връзки с хората, за чието доверие работим, публикуваме цялостния лист на излъчените от Движение за права и свободи почтени представители в регулаторите ".

" Разчитам, че откакто се запознае с данните и фактическото състояние в регулаторите, сътрудника Петков ще постъпи мъжки и ще се извини ",заключи той.

Припомняме, че съпредседателят на " Продължаваме промяната – Демократична България " Кирил Петков коментираполитическото систематизиране в регулаторите,както и службите за сигурност: " Ако приказваме за регулаторите, там нещата са ясни - действително 100 % са при тях, при нас - нула, в случай че приказваме за администрацията несъмнено е 95 % на 5 %, сподели той, като добави, че " действителното систематизиране на властта в България съгласно нас, макар министерствата, е над 95 % за ГЕРБ и Движение за права и свободи и за част от може би президентски фрагменти, и ние сме несъмнено под пет %. Така, че дано да си приказваме за действителното ръководство и действителната власт. "

В регулаторите представителитена ДПСса:
Петър Чобанов, подуправител на Българската национална банка (БНБ)Юнал Тасим, член на Фискалния съветПламен Киров, член на Комисията за отбрана на конкуренциятаЕрдинч Хайрула, член на Комисията за контролиране на съобщениятаСабрие Сапунджиева, член на Комисията за отбрана на дискриминациятаСтефан Грозев, член на съдийската гилдия на Висшия правосъден съветЛюбка Кабзималска, контрольор в Инспектората към Висшия правосъден съвет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР