Председателят на ДОСТ Лютви Местан бе глобен с 2000 лв.

...
Председателят на ДОСТ Лютви Местан бе глобен с 2000 лв.
Коментари Харесай

Местан: Ще спечеля делото си срещу България!

Председателят на ДОСТ Лютви Местан бе санкциониран с 2000 лева за прилагане на "майчин език " в осъществяване на Наказателно разпореждане, издадено от Областния шеф на Варна и доказано от Административния съд във Варна.

Самият Местан бе надълбоко засегнат от наложената му глоба.

„ Това е срам за демократична България! Ще продължа неуморно борбата за отпадане на тези дискриминационни текстове в Изборния кодекс. Ще печеля делото в Страсбург, което заведох против България още през 2014 година, тъй като България е единствената страна измежду 28-те страни-членки на Европейски Съюз, в която се постановат санкции за прилагане на майчин език. Нямам подозрение, че ще ми бъдат възобновени всички наложени санкции ", съобщи Местан, представен от пресцентъра на ДОСТ.

"Независимо че ги платих с персонални средства, цялата сума до стотинка, на която страната ще бъде наказана, ще даря на неправителствената организация на учителите по турски език. Заведох това дело не поради себе си, а поради свещеното право на всеки български жител да може да употребява свободно майчиния си език ", приключи Местан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР