Председателят на долната камара на руския парламент - Държавната дума,

...
Председателят на долната камара на руския парламент - Държавната дума,
Коментари Харесай

Руски депутат обвини Киев, че е свалил руския самолет Ил-76

Председателят на долната камара на съветския парламент - Държавната дума, Вячеслав Володин, упрекна Киев, че е свалил самолета, който се разруши по-рано през днешния ден в съветската Белгородска област, както заяви съветското министерство на защитата, 65 украински военнопленници на борда, 6 души екипаж и 3 индивида съпътстващ военнопленниците личен състав, предадоха и съветски медии.

" Те убиха във въздуха личните си военни, до момента в който техните майки, техните деца ги чакаха ", съобщи Володин в пленарната зала на Държавната дума. " Те смъкнаха нашите водачи, които изпълняваха филантропична задача ", добави ръководителят на долната камара на съветския парламент, съгласно който самолетът е бил изумен от американски и немски ракети, заяви Франс прес.

Ukraine " Aware " of Il-76 Prisoner Transport Plane’s Flight Path - Russian State Duma Deputy Evgeniy Popov

Chairman of the State Duma Vyacheslav Volodin has said the Russian parliament will prepare an appeal to the US and Germany in connection with the crash.

Another State Duma…
— RT_India (@RT_India_news)

Володин съобщи, че Държавната дума приготвя послание към Съединени американски щати и Германия по отношение на рухването на самолета, предадоха съветски медии. Обръщението ще бъде адресирано до Бундестага на Германия и до Конгреса на Съединени американски щати, като в него ще се изиска изясняване какви ракети може да са предизвикали рухването на самолета Ил-76 в Белгородска област. Володин поръча на ръководителя на комисията по защитата в Държавната дума Андрей Картаполов да приготви това послание.

В хода на пленарното съвещание Картаполов също сподели, че самолетът с украинските военнопленници е бил свален, оповестиха съветски медии.

Самолетът е бил свален с три ракети от тези, които Западът доставя на Украйна, съобщи той.

Руският народен представител, който е военачалник от запаса, не заяви кой е източникът на информацията му, отбелязва Ройтерс.

Картаполов сподели, че следствията ще разкрият дали ракетите са били от системи " Пейтриът " или " ИРИС-Т ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР