Председателят на долната камара на канадския парламент Антъни Рота се

...
Председателят на долната камара на канадския парламент Антъни Рота се
Коментари Харесай

Смут в канадския парламент след овации за украинец, воювал на страната на нацистите

Председателят на долната камара на канадския парламент Антъни Рота се извини за фиаското с украинец, който е служил в нацистка военна част по време на Втората международна война, съобщи Би Би Си, представена от БНР.

 

Ярослав Хунка (98 г.) получи аплодисменти в Народното събрание, откакто Рота го разгласи за " воин " по време на аудиенция на украинския президент Володимир Зеленски.

 

Канадската еврейска организация CIJA разгласи, че е надълбоко обезпокоена, че деец от нацистка дивизия, взел участие в геноцида над евреите, е бил почетен в наличието на премиера Джъстин Трюдо и президента Зеленски.

 

Хиляди украинци са воювали на страната на Германия по време на Втората международна война, милиони други са служили в руската Червена войска.

 

В извинението си Рота акцентира, че отговорността за гафа е напълно негова и никой различен, в това число украинската делегация, не е знаел за концепцията му да предложения Хунка.

 

Въпреки това водачът на канадската консервативна съпротива Пиер Полиевр съобщи, че и министър председателят Трюдо дължи опрощение, защото също е виновен за случилото се.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР