Председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен Ун не

...
Председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен Ун не
Коментари Харесай

Ким Чен Ун не е сред новоизбраните севернокорейски депутати

Председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен Ун не попада в листата на депутатите, определени в неделя в Народното събрание на страната - Върховното национално заседание. Това заяви през днешния ден южнокорейската организация Йонхап, съобщи ТАСС.

Севернокорейското радио и малкия екран прочетоха в ефир имената на всичките 687 новоизбрани депутати, само че името на държавния водач не бе измежду тях. Според Йонхап това значи, че Ким Чен Ун не се е кандидатирал, съобщи Българска телеграфна агенция.

Депутатите от Върховното национално заседание на КНДР се избират с директно скрито гласоподаване на всеки пет години и по принцип се събират един път годишно в Пхенян, с цел да одобрят на еднодневно съвещание държавния бюджет и най-важните законопроекти. В паузата сред сесиите законодателната власт е в ръцете на президиума на Народното събрание.

Предходните парламентарни избори в КНДР се състояха през 2014 година Тогава Ким Чен Ун бе регистриран като претендент от 111-и изборен окръг на страната, припомня ТАСС.

Според Йонхап измежду новоизбраните обаче е сестрата на мощния човек в Пхенян - Ким Йо-чен, която е измежду най-доверените сътрудници на Ким Чен Ун, уточни по-рано през днешния ден Франс прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР