Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин смята, че има нужда

...
Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин смята, че има нужда
Коментари Харесай

Володин иска приятелски държави да декларират, че няма да арестуват Путин

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин счита, че има потребност от законодателни промени, които да подсигуряват, че президентът на Русия Владимир Путин няма да бъде задържан фактически , след издадената заповед за арест от Международния углавен съд.
 Международният углавен съд издаде заповед за арест на Путин Обновена
Международният углавен съд издаде заповед за арест на Путин

Руският водач е упрекнат във военни закононарушения в Украйна

Володин преди всичко предлага ремонти в законодателството, които да глобяват съдействието с Международния углавен съд (МНС) . Така, съгласно него ще се забранят всевъзможни действия на МНС на територията на Русия, която по този начин или другояче не признава и не е утвърдила Римският статут, с който се основава съдът в Хага . Законодателните промени би трябвало да плануват наказателна отговорност за оказване на помощ и поддръжка на МНС, разгласи Володин. Предложението му би било ориентирано на първо място към неправителствения и гражданския бранш и би било следващото ограничаване за работата на тези организации.
 Медведев си показва една ракета „ Оникс “ от Северно море по съда в Хага
Медведев си показва една ракета „ Оникс “ от Северно море по съда в Хага

Заповедта за арест на Путин срутва системата на интернационалните връзки

Второто, което Володин счита, че би трябвало да се свърши е: " Важно е да се провежда работата по сключването на двустранни съглашения с другарски страни , които да плануват съвместен отвод от съдействие и поддръжка за Международния углавен съд. "

" Върховният главнокомандващ на Руската федерация би трябвало да има право да подхваща всевъзможни дейности за отбрана на нашите жители при положение на решения, взети от интернационалните структури, които опонират на нормите на съветската конституция. "

Володин се базира на аналогично законодателство в Съединени американски щати от 2002 година - Закон за военна отбрана, " според който нито един американски жител или съдружник не може да бъде задържан или арестуван по заповед на Международния углавен съд ". 

В Русия още от преди две десетилетия има конституционна възбрана съветски жители да бъдат излъчени на други страни по наказателни обвинявания. Именно на тази възбрана се опираха съветските управляващи при отхвърли за екстрадиция на руснаци по и за свалянето на MH17 над Украйна през 2014 г .
 Унгария няма желание да арестува Путин
Унгария няма желание да арестува Путин

Въпреки заповедта за арест на съда в Хага

Вчера Конституционният съд на Армения призна отговорностите, залегнали в Римския статут на Международния углавен съд (МНС) , като съответстващи на нейната конституция. Преди това тези отговорности бяха утвърдени от Народното събрание на страната, което в този момент значи незабавното им влизане в действие. Това значи че ако  съветският президент Владимир Путин и омбудсман по правата на децата Мария Лвова-Белова посетят Армения може да бъдат арестувани.

Също през вчерашния ден на въпрос дали България, която е утвърдила Римския статут, ще арестува Путин по въпросната заповед на МНС, българският президент Румен Радев отговори с констатацията, че , защото съветският президент просто няма да посещава България. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР