Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин обяви днес, че руският

...
Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин обяви днес, че руският
Коментари Харесай

Путин уведомил Думата за намерението си за анексиране на украински територии

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин разгласи през днешния ден, че съветският президент Владимир Путин е уведомил долната камара на съветския парламент за желанието си да одобри четири области на Украйна в състава на Русия - техническа стъпка към анексирането от Москва на украински територии, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Володин - основен съдружник на Путин - заяви в формалния канал на Държавната дума в Телеграм, че президентът е уведомил Народното събрание за формалните молби на четирите украински региона.

Русия създаде референдуми в четири отчасти окупирани региона на Украйна - Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожска област, и сподели, че популацията им е одобрило с голямо болшинство присъединението към Руската федерация.

Западът и Украйна споделиха, че референдумите са били създадени в изискванията на насила и окупация, че са били непредставителни и са проведени в нарушаване на интернационалното право.

Путин ще управлява по-късно през днешния ден публична гала за сключване на договорите за приемането на четирите украински области в състава на Русия, в която ще вземат участие техните назначени от Москва ръководители, показва Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР