Председателят на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър

...
Председателят на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър
Коментари Харесай

Председателят на ДАБЧ и двама служители остават постоянно в ареста

Председателят на Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев и арестуваните чиновници на организацията остават непрекъснато в ареста. Решението е на Спецсъда, заяви Нова телевизия, базирайки се на БГНЕС.

Над четири часа магистратите от Спецсъда разглеждаха ограниченията за неотклонение на арестуваните и упрекнати за корупционния скандал с български документи шеф и чиновници на Държавната организация за българите в чужбина.

Съдът почете настояването на прокуратурата и изиска непрекъснат арест за ръководителя на организацията Петър Харалампиев, на основния секретар Красимир Томов и на Марко Стойов .

Според обвиняването незаконната скица за подкупи, против които се издават удостоверения за български генезис, е почнала да работи още от юли 2017 година , когато Харалампиев е оглавил организацията.

Четвъртата обвинена бе освободена в сряда против парична гаранция поради здравословното й положение и поради отзивчивостта пред проверяващите.

Според замглавният прокурор Иван Гешев дефинира следствието и корупцията в ДАБЧ като " без аналог в новата ни история ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР