Председателят на Държавна агенция “Технически операции” Цветан Китов ще бъде

...
Председателят на Държавна агенция “Технически операции” Цветан Китов ще бъде
Коментари Харесай

Сменят шефа на Агенцията за технически операции Цветан Китов

Председателят на Държавна организация “Технически операции” Цветан Китов ще бъде заменен. Това се схваща от дневния ред за утрешното съвещание на Министерския съвет.

Вносител на точката е министър-председателят Бойко Борисов, който директно дава отговор за работата на организацията за осъществяване на специфичните разследващи средства.

Цветан Китов е дълготраен чиновник на Министерство на вътрешните работи, работил е “Оперативно-техническа информация” и в Национална работа сигурност. Постъпва в ДАНС при нейното основаване през 2013 година От август 2013 година е заместник-председател на ДАТО, а от октомври 2013 година е назначен и за ръководител на ДАТО.

За да се осъществя промяна на ръководителя на ДАТО, е необходим декрет на президента, като държавното управление прави предлагането за това.

Все още не е известно името на наследника на Китов, който ще бъде препоръчан от държавното управление на президента за издаване на декрет. Заместник-председател на ДАТО от 2014 година е Бисер Борисов, дълготраен чиновник на контраразузнаването.

Смяната на Китов се прави в подтекста на отнетия допуск за достъп до класифицирана информация на заместник-председателя на Бюрото за надзор на Специалните разследващи средства Георги Гатев и изказванията на ръководителя на Бюрото за позволени нарушавания от службите при приложение на системите за следене на известие и телефонни диалози.

В сряда държавното управление ще одобри и Годишният отчет за положението на националната сигурност за 2016 година Вносител още веднъж е министър председателят.

Министерският съвет ще одобри и Доклад на Междуведомствената комисия за експортен надзор и неразпространение на оръжията за всеобщо заличаване към министъра на стопанската система.

В последните седмици стана ясно, че поради редица нарушаване, способените органи са лишили лицензите за търговия с оръжие на производители на военна продукция, напомня БГНЕС.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР