Председателят на ДАНС Пламен Тончев беше изслушан на закрито заседание

...
Председателят на ДАНС Пламен Тончев беше изслушан на закрито заседание
Коментари Харесай

Комисията по службите в НС изслуша шефа на ДАНС

Председателят на ДАНС Пламен Тончев беше изслушан на закрито съвещание в парламентарната комисия за надзор над службите за сигурност „ във връзка информация за неспособност за потребление на машините в изборния развой ”.

Миналата седмица от ДАНС оповестиха, че заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е снимал с телефона си секретния код на машините за гласоподаване. Докладът бе изпратен до Народното събрание и ЦИК. Последва решение на Комисията, с което машинният избор на локалните избори беше анулиран.

След съвещанието Пламен Тончев отхвърли коментар пред медиите.

Според Ивайло Мирчев от „ Продължаваме промяната – Демократична България ” случилото се в петък е повлияло върху доверието в машините, а в действителност проблем с тях не е имало. По думите му има проблеми в самата ДАНС във връзка с възлагането и осъществяването на избрани задания.

Мирчев изрази вяра, че на втори тур ще се гласоподава с машини, защото няма усещане, че те са компрометирани.

Ивайло Вълчев от „ ИТН ” съобщи, че съгласно него дейностите, разказани в отчета на ДАНС, хвърлят сянка на подозрение върху машинното гласоподаване.

Според Ивайло Чорбов от „ Възраждане ” машините са били непригодни за този тип избори. По думите му, съгласно отчета на ДАНС заместник-министърът на електронното ръководство е работил непозволено.

Коментари не направиха от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР