Председателят на ДАНС Пламен Тончев бе изслушан в парламентарната комисията

...
Председателят на ДАНС Пламен Тончев бе изслушан в парламентарната комисията
Коментари Харесай

Критики и обвинения: Комисията по контрол на службите изслуша шефа на ДАНС за справката с машините

Председателят на ДАНС Пламен Тончев бе изслушан в парламентарната комисията за надзор на службите. Той трябваше да изясни кой е разпоредил правенето на отчета, съгласно който на 25 октомври заместител министър Михаил Стойнов е направил ново генериране на хешкод в машините за гласоподаване, снимал го е с телефон и го е свалил на флашка, предава Българска национална телевизия. 

След края на съвещанието Пламен Тончев и шефът на комисията Бойко Рашков отхвърлиха коментар. Лаконични бяха от ПП-ДБ. Критики насочиха от Възраждане и Има Такъв Народ.

Председателят на ДАНС Пламен Тончев отхвърли всевъзможен коментар преди и след чуването с аргумента, че съвещанието е било засекретено.

" Много ви апелирам. Информацията е предоставена в комисията като целокупност ", сподели той пред медиите. От ПП-ДБ разкритикуваха ДАНС и опазиха дейностите на заместител министър Стойнов.

" Това, което се случи, повлия и върху доверието във връзка с машините и не трябваше да се случва. Не поради друго, а тъй като проблем с машините, в действителност не е имало. Има проблеми в самата ДАНС във връзка с възлагането и осъществяването на избрани задания. Това можем единствено да кажем, тъй като съвещанието беше закрито. ", сподели Иво Мирчев, ПП-ДБ.

Според " Възраждане ", днешното чуване е било изцяло безсмислено.

" На нас ни липсваха хора, които са специалисти, на нас ни липсваха хора от прокуратурата, на нас ни липсваха хора от ЦИК, т.е - всъщност. Въпросите не можеха да бъдат заложени ", сподели Ивайло Чорбов от " Възраждане ".

От Има Такъв Народ бяха по-критични в оценката си.

" Бесен съм от това, което се случи, тъй като Има Такъв Народ е партията, която изиска и се пребори машините да бъдат включени в изборния развой. При всяко деяние, което хвърля сянка върху това нещо, аз го одобрявам като нещо неприемливо ", съобщи Ивайло Вълчев- Има Такъв Народ.

Опитът на ръководителят на комисията Бойко Рашков да хвърли повече светлина върху днешното чуване, остана несполучлив.

От ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи също отхвърлиха коментар.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР