Председателят на ДАНС е издал заповед за отнемане на статут

...
Председателят на ДАНС е издал заповед за отнемане на статут
Коментари Харесай

ДАНС е издала заповед за екстрадиция на руски журналист заради разузнавателна дейност у нас

Председателят на ДАНС е издал заповед за лишаване на статут за престояване, акредитация за работа като публицист, експулсиране и възбрана за влизане на територията на Европейския съюз на съветския жител Александър Гацак.

Заповедта е издадена заради съществуването на задоволително данни, че под прикритието на публицист Гацак е правил разследваща активност у нас.

Гацак е бил свикан за връчване на заповедта в дирекция " Миграция " на Министерство на вътрешните работи на 29 септември, а по-късно и в ДАНС. Не се е явил и ДАНС са поискали подпомагане от Министерство на външните работи за връчване посредством посолството на Руската федерация в София.

Александър Гацак е сътрудник на вестник " Русийска газета " у нас. Вчера изданието разгласява информация по случая, от която излиза наяве, че Гацак е осведомен за дейностите на българските управляващи от Руското посолство в София и от този момент се намира на територията на посолството и не я е напускал.

Случаят предизвика и изострен коментар от страна на съветското външно министерство. В " Телеграм " представителят на ведомството Мария Захарова написа, че Русия ще предприеме ответни ограничения на дейностите на българските управляващи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР