Председателят на БСП в София Иван Таков и заместникът му

...
Председателят на БСП в София Иван Таков и заместникът му
Коментари Харесай

Столичните социалисти на шествие Хора, бдете - не на фашизма!

Председателят на Българска социалистическа партия в София Иван Таков и заместникът му Иван Пешев се включиха в шествието под наслов " Хора, бдете - не на фашизма " -Антилуковмарш. То беше проведено от столичния градски съвет на левицата и БАС с ръководител Евгений Белий. Той и Таков сервираха цветя на Паметника на Незнайния боец.
" Поклонихме се пред паметта на всички жертви на " кафявата чума ", която ни повелява да отречем вечно фашизма, расизма, ксенофобията, антисемитизма и всички други форми на дискриминация. Задължава ни всякога да се противопоставяме изрично на провеждането на парада на омразата Луковмарш и всевъзможни сходни прояви ", съобщи Таков.
Той напомни, че на последната сесия на СОС общинските съветници от " Българска социалистическа партия за България " приканиха всички политически групи да заявят безапелационна позиция против Луковмарш и той да бъде неразрешен. Белий означи, че факелните шествия, проведени от последователите на ген. Луков, са в несъгласие с изконните хуманни полезности на българския народ. " Не е обикновено в 21 век по улиците на България да шестват фашисти. Не е обикновено година след година ние, българските антифашисти, да протестираме против провеждането на тази демонстрация, само че гласът ни в никакъв случай да не бъде чуван. Не е обикновено една страна да толерира този церемониал на екстремизма, ксенофобията и неонацизма ", акцентира Белий. 
" Хора, бдете! Не позволявайте на екстремистите да оскверняват паметниците на антифашистите и на Съветската войска - освободителка на Европа от " кафявата чума "! България през днешния ден има потребност от своите синове и дъщери, отстояващи историческата истина за фашистките и нацистки зверства! ", прикани Белий.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР