Председателят на БСП - София и групата на социалистите в

...
Председателят на БСП - София и групата на социалистите в
Коментари Харесай

Иван Таков: Дарението на жилища беше най-малкият възможен жест от СО за олимпийските ни шампионки

Председателят на Българска социалистическа партия - София и групата на социалистите в СОС работят по разрешаване на проблем на клуба по художествена гимнастика " Левски Триадица " по молба на Лаура Траатс. Това оповестиха от пресцентъра на партията.

Дарението на жилища беше най-малкият жест, който Столична община можеше да направи за олимпийските ни шампионки от Токио. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков, който беше измежду вносителите на отчета. Той беше признат с болшинство и провокира бурни овации от страна на общинските съветници за девойките от ансамбъла по художествена гимнастика Ерика Зафирова, Лаура Траатс, Симона Дянкова, Стефани Кирякова и Мадлен Радуканова и по бокс - Стойка Кръстева и техните треньори Весела Димитрова и Борислав Георгиев. Всички те участваха в залата на Столичния общински съвет по време на дебатите по отчета и неговото гласоподаване по-късно.

" Радвам се, че най-сетне Столична община съумя да отличи олимпийските шампионки и техните треньори за големия труд, напъните и изключителните им достижения на игрите в Токио, сподели Иван Таков. - За гордостта и сълзите от благополучие, които те ни подариха от далечна Япония, този жест е най-малкото, което ние можехме да създадем за тях ".

 

Както е известно, по категорично гледище на групата на Българска социалистическа партия в СОС, в отчета за подаяние на жилища на шампионката Стойка Кръстева и нейния ментор Борислав Георгиев бяха включени и " диамантените девойки " от ансамбъла по художествена гимнастика и треньорката им Весела Димитрова.

В Столична община през днешния ден Иван Таков беседва и с една от гимнастичките - Лаура Траатс - и да й заяви, че напълно скоро ще бъде позволен казуса със залата по художествена гимнастика в 47-мо СУ " Христо Г. Данов " в регион " Триадица ". 

" Лаура и бащата на Мадлен Радуканова - Милен - ме помолиха да оказа помощ за този проблем по време на срещата ни в община " Надежда ", на която хазаин беше кметът инж. Димитър Димов, изясни Иван Таков. -  Проведох няколко срещи и диалози, с цел да се срещна с казуса и се оказа, че има не толкоз мъчно решение. Докладът за наем на помещението от клуба по художествена гимнастика " Левски Триадица " за нови 10 години, квалифициран от кмета на " Триадица " Димитър Божилов, към този момент е импортиран в Столична община. Надявам се на идната сесия преди Коледа да можем да го гласуваме. И по този метод да отстраним първата спънка за реконструкцията и обновяването на залата на гимнастичките ".

Иван Таков даде обещание, че по-късно ще продължи да оказва помощ на клуба по художествена гимнастика " Левски Триадица ", до момента в който не види това спортно оборудване в положение, уместно за работа на олимпийски шампионки в нея.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР