Председателят на БСП Корнелия Нинова ще се срещне идната седмица

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова ще се срещне идната седмица
Коментари Харесай

Нинова поиска среща с главния прокурор заради безводието в Перник

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще се срещне идната седмица с основния прокурор Иван Гешев по нейна молба, с цел да обсъдят хода на следствието на безводието в Перник.

Гешев пое под специфичен контрол следствията за рецесията в града, който е на воден режим от средата на ноември.

След посещаване в Перник през днешния ден и диалог с кмета Станислав Владимиров (БСП), кметове на обитаеми места, общински съветници и жители, Нинова сподели, представена от пресцентъра си, че хората чакат от Българска социалистическа партия реакция по въпроса за отговорността за водната рецесия. " Премиерът непрекъснато трансферира виновността на ВиК сдружението и на общината, само че е реалност, че въпросното сдружение е пускало водата единствено след направени поръчки и позволение от министерството, т.е. отговорността е и при министрите ", съобщи Нинова.

В диалог с Гешев двамата са се разбрали да се видят на 6 януари, заяви Българска социалистическа партия.

Разследването на Специализираната прокуратура е за занемареност и се води против длъжностни лица от общинската и регионалната администрация. То е за това, че в интервала от 2017 година до ноември 2019 година не са положили задоволително грижи надлежно за водопреносната и водоснабдителната мрежа в община Перник и за стопанисването на водния запас в бент. " Студена ". От това са настъпили обилни нездравословни последствия. Предмет на следствие са дейности или бездействия на длъжностни лица във " ВиК - Перник " ООД, Община Перник, Областна администрация и Басейнова дирекция-Западнобеломорски басейн в Благоевград.

Преди това окръжната прокуратура в Перник беше стигнала до извода, че виновни за рецесията са и министрите на околната среда и на районното развиване Нено Димов и Петя Аврамова. Досега поради рецесията бе заменен регионалният шеф на Перник. Преди дни министър председателят командирова в града министъра на стопанската система Емил Караниколов да следи работите по обезпечаването на вода. Бедственото състояние ще продължи още месец.
Днес в 12.30 ч. в града стартира шествие и молебен за вода.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР