Председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна с кмета на

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна с кмета на
Коментари Харесай

Нинова: Институциите прикриват геноцида в Бобов дол

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се срещна с кмета на Бобов дол Елза Величкова, с кметове на обитаеми места от общината, общински съветници и поданици, които споделиха, че с безмълвното съучастничество на институциите се прави геноцид над популацията. Те връчиха на Нинова подписка против замърсяването на околната среда от Топлоелектрическа централа “Бобов дол”.

Според локалните хора там се горят отпадъци през нощта, като за задачата отпадъците се смесват с въглища. Част от боклука пък се зарива в открития рудник. Всичко това е довело до нечистия въздух в общината, както и до взрив на хепатит А и голям брой случаи на туберкулоза. Друг проблем е транспортът към ТЕЦ-а, осъществяван от тежкотоварни камиони, които минават през града необезпокоявани от полицията макар забранителните знаци, предават от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Хората се оплакаха, че вследствие на това се разрушава пътят, основава се риск за преминаващите деца и се образуват пукнатини в къщите в близост. Хората са обезверени, тъй като всеки опит да се снабдят с информация удря на камък, а множеството сигнали до институциите остават без отговор. Друг проблем за жителите е и затвореният без какъвто и да е проект и контрол преди две години рудник “Бабино”. Освен обществения проблем с оставените над 1000 служащи без издръжка, съгласно експерти рудникът е рисков, тъй като в него се съдържа метан, който е 60 пъти над нормата. Присъстващите показаха съмненията си, че в схемата за прикриване на нередностите с ТЕЦ-а са народен представител от ГЕРБ и регионалният шеф, който попречва всяко деяние на кмета на Бобов дол за стопиране на нарушаванията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР