Председателят на БСП Корнелия Нинова реши да не ходи на

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова реши да не ходи на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова избяга от лична подкрепа за Станишев заради Истанбулската конвенция

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова реши да не върви на конгреса на Партията на европейските социалисти (ПЕС) в Лисабон и с този си ход акцентира, че идейните разлики на българските и европейските социалисти си остават доста огромни, напомняйки за тези сред комунизъм и социализъм.
Според в. " 24 часа " повода Нинова да не пътува за Лисабон е, че там ще бъдат гласувани резолюции в поддръжка утвърждението на Истанбулската спогодба и на Глобалния пакт за миграция на Организация на обединените нации. Нинова и Българска социалистическа партия водят политика на опълчване и против двата документа.
Вместо Нинова, в португалската столица ще отидат двама нейни заместници - Деница Златева и Кирил Добрев. А Нинова изпрати " отдалечено " поддръжка за Сергей Станишев, на който следва акция в опит да се пребори още веднъж за председателското място на ПЕС.
Още при започване на годината аленият пленум на Българска социалистическа партия взе решение да не поддържа Истанбулската спогодба. Това докара до изострен конфликт сред Станишев и Нинова. Тогава водачът на евросоциалистите разгласи полемиката за изкривена и изясни, че няма такова нещо като трети пол в конвенцията.
Един политически водач има ангажимент да изкаже позицията на партията си навръх конгреси като конгреса на ПЕС, няма потребност да се крие, разяснява решението на Нинова политоложката Татяна Буруджиева, която е в Лисабон за конгреса на ПЕС. Политическият знак е неприятен, а резолюциите били известни още от юни, изясни тя. Има формати, в които е можело да се създадат възражения, а доколкото ми е известно, такива няма, разяснява още Буруджиева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР