Председателят на БСП Корнелия Нинова поиска спешна среща с лидерите

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова поиска спешна среща с лидерите
Коментари Харесай

Нинова свика спешно ПП, БСП, ДБ и ИТН: Не мога да държа мандата безкрайно

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изиска незабавна среща с водачите на парламентарни групи, договарящи за нов кабинет, като съобщи, че няма планове да бави " безпределно " връщането на третия мандат.

" Чувам, че депутатите желаят 4 седмици за избор на нов началник на КЕВР. Затова пристигнах незабавно, изключително. Искам в този момент среща с управленията на парламентарните групи, с които преговаряме за държавно управление. Искам да се даде изясненост какво имат намерение депутатите да вършат, в какъв порядък от време го разполагат. Би било супер безразсъдно да желаят 4 седмици време, в което ние да държим мандата, с цел да работи Народното събрание - а той по устав би трябвало да излезе във почивка ", сподели тя.

В същото време в пленарната зала се обсъждаха процедурните правила за избор на нов ръководител на КПКОНПИ - изненадващо от " Продължаваме промяната " желаеха срокът за номинации да бъде скъсен от 14 дни на 5 дни, което провокира неодобрение от опозицията.

Нинова разгласи, че " в доста огромна степен изборът на Бойко Рашков ще мине ", само че решението на Конституционен съд за противоконституционност на избора на ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране е основала по-сериозен проблем..

" Това решение блокира работата на КЕВР. Това значи, че няма орган, който да дефинира цените на газ, парно, ток, вода. Няма по какъв начин да въведем двете цени - за по-бедните и за тези, които си топлят басейните и палатите. Не можем да въведем понятието " енергийна беднотия " и да определим помощи ", предизвести тя.

" Искам партиите да кажат ясно какво желаят от нас като мандатоносител, с цел да подсигуряваме непоклатимост в страната - и да се хващаме за работа. Допълнителна неустойчивост е пъкъл. Не може ние като мандатоносител да станем пленник на спомагателни безредни решения. От 2 часа се занимават с процедурни правила ", сподели тя.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР