Председателят на БСП Корнелия Нинова обсъди с евродепутатите от групата

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова обсъди с евродепутатите от групата
Коментари Харесай

Нинова: Новите правила в ЕС за качеството на храните трябва да обхванат и други стоки

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разиска с евродепутатите от групата на социалистите и демократите Момчил Неков, Олга Сехналова (Чешка република) и Биляна Борзан (Хърватия) двойното качество при храните. Тримата са докладчици по тематиката в Европейския парламент в трите отраслови комисии - вътрешен пазар, земеделие и публично здраве, оповестиха от Българска социалистическа партия.

" Още преди година поставихме въпроса с особеното качество на храните. Тогава бяхме упрекнати за антиевропейци, тъй като желаеме равни права. Радвам се, че през днешния ден цяла Европа прегърна тази концепция и се работи за нейната реализация ", съобщи Корнелия Нинова. Според нея новите правила би трябвало да обгръщат освен качеството на храните, само че и всички артикули. " Считаме, че това е дискриминационен проблем и няма по какъв начин в единния европейски пазар да има артикули в идентична опаковка, на една и съща марка, само че с разнообразни съставки ", акцентира още Нинова.

Според Момчил Неков аргументът на мултинационалните компании, че се преценяват с локалните желания на потребителите, поражда въпроса- по какъв начин те откриват това, например- при детските храни. Социалистите упорстват тази година всички разбори да са завършили по този начин, че през 2019 година да бъде комплициран завършек на особеното качество на храните.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР