Председателят на БСП Корнелия Нинова е сигнализирала европейски институции и

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова е сигнализирала европейски институции и
Коментари Харесай

Нинова се оплака на Европа заради левчето

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е алармирала европейски институции и дипломати за признатите промени в Закона за държавния бюджет, с които партийните дотации бяха понижени фрапантно – от 11 лева на 1 лев на глас. Това оповестиха от пресцентъра на партията.

Писмото е адресирано до: Европейската комисия, ОССЕ, ПАСЕ, Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал, ПЕС и посланиците на страните от Европейски Съюз и Съединени американски щати в България.

„ Тези промени засягат базови правила на действието на политическите партии, транспарантното им финансиране и необвързването им с корпоративни и лобистки ползи. Измененията се вършат ненадейно, без подготовка и разискване, три месеца преди локалните избори, което лишава опозицията от запас за равнопоставено присъединяване в изборния развой ”, написа в сигнала на Българска социалистическа партия.

От Българска социалистическа партия напомнят, че са потърсили разговор по тематиката с парламентарно показаните партии, само че до подобен не се е стигнало. Според левицата решението за фрапантното намаляването на дотациите в страна от Европейския съюз опонира на европейските демократични практики, които подсигуряват политическия плурализъм.

„ Считаме за собствен дълг да уведомим европейските институции за тези антидемократични дейности с вярата за отговор и позиция по този въпрос ”, се споделя още в писмото.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР