Председателят на БСП Банско Костадин Атанасов, който е и зам.кмет

...
Председателят на БСП Банско Костадин Атанасов, който е и зам.кмет
Коментари Харесай

Втори заместник на Ив. Кадев се впуска в битката за кмет на Банско! БСП издигна лидера си К. Атанасов

Председателят на Българска социалистическа партия Банско Костадин Атанасов, който е и зам.кмет на общината, се впуска в борбата за кмет на идните локални избори. На извършената през вчерашния ден общинска партийна конференция той бе повдигнат единомислещо от съпартийците си.

Делегатите на конференцията поддържаха номинацията на Атанасов, отчитайки сполучливата му работа като заместник-кмет на общината и бяха безапелационни, че Българска социалистическа партия има действителни шансове да завоюва кметския избор наесен с претендент, който е добре прочут и почитан от съгражданите си. Конференцията мина в изчерпателен и диалогичен звук с нужните изявления.

Беше излъчена проектолиста за общински съветници, претенденти за кметове и кметски наместници по селата в общината с нужната експертиза, учебен ценз и професионален опит. Единодушно за следващ път бе издигната кандидатутарата на настоящия кмет на с. Места Елена Кюлева от квотата на Българска социалистическа партия за кмет на селото за следващ мандат.

С номинацията на Атанасов политическото съревнование в Банско става доста забавно. Двама от заместниците на досегашния кмет Иван Кадев ще се борят за мястото му през есента. Преди няколко дни съобщихме, че за поста на градоначалник в конкуренцията ще взе участие и Стойчо Баненски, повдигнат от съдружие " Бъдеще за община Банско ".

Според упорита мълва в града Иван Кадев няма да се кандидатира за втори мандат, което изяснява и държанието на политическите сили, които в предходните локални избори поддържаха кандидатурата му. Днес всички те издигат лични претенденти за кметове.

До момента сигурните претенденти за кметския пост в Банско са: Александър Мацурев от Политическа партия ГЕРБ, Марио Граченов от ПП-ДБ, Стойчо Баненски съдружие " Бъдеще за община Банско ", Костадин Атанасов от Българска социалистическа партия. Очаква се скоро и останалите политически партии да повдигнат кметове или разгласят поддръжката си за някой от претендентите.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР