Председателят на БОК Стефка Костадинова участва в след което коментира

...
Председателят на БОК Стефка Костадинова участва в след което коментира
Коментари Харесай

Стефка Костадинова: Мисля, че Париж 2024 ще бъде една прекрасна Олимпиада

Председателят на БОК Стефка Костадинова взе участие в след което разяснява пред Българска национална телевизия и упованията си от българските спортисти за предолимпийската година.

- Г-жо Костадинова, какво очаквате да се случи на Олимпийските игри в Париж като българско показване?

- Аз съм доста щастлива, че остават единствено 500 дни до началото на Олимпийските игри следващата година. Мисля, че ще бъде една прелестна Олимпиада. Много е покрай България, климатът е същият. Надявам се нашите спортисти да бъдат във върхова спортна форма там и тъй като спортът е дебитор на България. В Токио чухме три пъти българският химн, уповавам се в този момент да го чуем доста повече и в действителност се надявам това да бъде доста, доста сполучлива Олимпиада за България.

- Колко пъти тъкмо желаете да чуете българския химн?

- Принципно съм максималист и желая да го чуя доста пъти, само че в никакъв случай не споделям какъв брой медала желая да има за България. Просто желая всеки един състезател там да бъде в оптималната спортна форма, да не се плаши от конкуренцията, да даде всичко от себе си, защото знаем,че Олимпийските игри са върхът на една спортна кариера. Предполагам,че всички наши спортисти се готвят интензивно и ще покажат най-хубавото.

- Защо равнището на спорта спадна толкоз фрапантно, в случай че създадем съпоставяне с вашето потомство?

- Мисля,че протичащото се в страната се отразява и на спорта. Аз бях упрекната, когато спортистите отпътуваха за Токио, че са прекомерно малко, само че аз тогава споделих,че не е значимо количеството, значимо е качеството,а ние се върнахме с толкоз доста медали. Минала съм целия този състезателен път и знам какво напрежение е, какво очакаване е. Само притискам палци да са живи и здрави спортистите ни и да покажат всичко от себе си, това което могат.

- Къде е по-лесно - като състезател или като началник? Или пък по-трудно?

- Две разнообразни неща са. Когато си състезател доста хора се грижат за теб, ти имаш единствено една задача, да покажем всичко от себе си, гения, силата и да побеждаваш. Като началник си задължен ти да се грижиш са спортистите. Две радикално разнообразни неща, приятни са и двете.

Автор: Илиян Енев





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР