Председателят на БФЛА Добромир Карамаринов също изрази своите благодарности за

...
Председателят на БФЛА Добромир Карамаринов също изрази своите благодарности за
Коментари Харесай

Добри Карамаринов доволен от постигнатото със зала Фестивална

Председателят на БФЛА Добромир Карамаринов също изрази своите благодарности за работата по възобновяване на някогашната зала " Фестивална ", която към този момент ще носи името " Asics arena ".

" Благодаря както на министър Кралев, по този начин и на премиера Борисов за това, че удържаха думата си ", съобщи ръководителят на БФЛА Добри Карамаринов. " Ние ценим мъжката дума и в никакъв случай не я забравяме. Ние ценим освен това, което е направено в зала " Фестивална ", а и това, което се прави в Бургас ", добави той. Карамаринов връчи на премиера Борисов и на министър Кралев най-високия почетен знак от името на Европейската асоциация по лека атлетика, чийто вице-президент е.

" Длъжни сме да вършим всичко, с цел да са добре тези лъчезарни и хубави деца, а когато родителите ги заведат да спортуват да има къде да се изкъпят, да е топло и уютно, и да продължат да харесват и спорта, за който са се записали ", сподели министър председателят Бойко Борисов.

" Ударно ще достроим залата в Бургас, тъй че федерацията да може да кандидатства за домакинство на Европейско състезание на закрито през 2023 година ", добави той. " Да сме живи и здрави и да се коват първенци тук ", пожела на всички присъстващи министър-председателят. " Асикс Арена ", каквото е новото има на зала " Фестивална ", претърпя цялостна реорганизация, като ремонтните действия стартираха в първия мандат на Кралев като министър на спорта.

В обновяването и модернизирането на обекта са вложени 7 милиона лв.. От тях 4 милиона лв. са лични средства на комерсиално сдружение " Академика 2011 " ЕАД с принципал ММС, а останалите 3 милиона лв. са обезпечени по контракт за енергийна успеваемост. На 26 юли 2017 година бе подписан контракт за спонсорство сред " Академика 2011 " ЕАД и " Асикс ", по силата на който компанията за спортна екипировка ще подкрепя издръжката на оборудването със 100 000 лв. годишно за интервал от 6 година След ремонта потенциалът на залата е повишен на 2270 седящи места с опция да бъдат настанени до 6000 души за концерти и всеобщи прояви.

Всички седалки са сменени. Инсталирано е най-модерно и качествено спортно съоръжение - цялостен комплект принадлежности за лека атлетика и писта с четири коридора от реномирания производител " Мондо ". Обособени са ВИП ложа, пространства за администрация, личен състав, тимове, съдии, делегати, допинг надзор и бранш за медиите. Осигурен е достъп за хора с увреждания както в спортната зона, по този начин и на трибуните. По време на реконструкцията са въведени ограничения за енергийна успеваемост и изолираност на стените и покрива, вследствие на което разноските за отопление и консумативи ще намалеят осезаемо с 40%. Освен главното си приложение за лека атлетика, залата е подобаваща и за доста други спортове като футзал, гимнастика, танци, аеробика, бойни спортове, фитнес и др.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР