Председателят на Българския стрелкови съюз и член на Комисията по

...
Председателят на Българския стрелкови съюз и член на Комисията по
Коментари Харесай

Весела Лечева: Подкрепата за младите спортисти е изключително важна

Председателят на Българския стрелкови съюз и член на Комисията по „ Обществени въпроси и корпоративни връзки “ към МОК Весела Лечева награди треньор №1 на България за 2023 година Николай Вакареев (плуване).

Вакареев е персонален треньор на

Общо 84 спортни публицисти от национални и районни медии гласоподаваха в анкетата, която за 12-а година се провежда от единствения уебсайт за детско-юношески спорт Viasport.bg и включва спортисти до 19 години, тим №1 и треньор №1 при подрастващите. Гласове в допитването получиха общо 47 спортисти, шест тима и шестима треньори на подрастващи.

" За мен е горделивост да връча една от най-престижните награди за треньор на годината. Николай Вакареев бе определен за най-хубав треньор и в „ Спортист на годината “, тъй че това е съществено самопризнание за постигнатото от него. Дава и вяра, че в плуването още веднъж ще имаме огромни триумфи. Това е един от известните спортове, който в това време има и доста значима обществена задача. Тези триумфи ни връщат вярата, че в България пораства едно надарено потомство спортисти. Трябва да поздравя и уредниците, тъй като поддръжката в тази възраст е изключително значима. Лесно е да поздравиш Григор Димитров или Сашо Везенков, само че точно младите състезатели, които вършат първите си крачки на международния подиум, се нуждат от поддръжка и съответна оценка. Важна е ролята и на сътрудниците, спонсорите. Ние, хората, които сме били част от ръководството на българския спорт, към момента сме длъжници на младите спортисти, тъй като не успяхме да им подсигурим най-хубавите условия, които те заслужават ", сподели Весела Лечева.

Бившият министър на младежта и спорта се надява следващата година класациите да са още по-оспорвани след сполучливо показване на българските спортисти на Летните олимпийски игри в Париж.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР