Председателят на българския парламент участва в австрийската столица в Деветата

...
Председателят на българския парламент участва в австрийската столица в Деветата
Коментари Харесай

Росен Желязков: Русия трябва да понесе пълна отговорност за всичк...

Председателят на българския парламент взе участие в австрийската столица в Деветата конференция на ръководители на парламенти в границите на Стратегията на Европейски Съюз за района на река Дунав (EUSDR).

 

" С дълбока паника проследявам новините за засилените офанзиви от страна на Русия в Одеска област през последните дни ", сигнализира Желязков. 

Той изрази откровени съболезнования към околните на починалите и вяра за бързо възобновяване на ранените от съветските въздушни набези. 

 

" Тревогата ни е още по-голяма, тъй като това е един от регионите, в които живее най-голямата българска диаспора отвън рамките на страната ни ", сподели още ръководителят на Народно събрание.

 

" България уверено осъжда безмилостния съветски гнет с ракети и дронове, отпушен против цивилното население на Украйна и сериозната ѝ гражданска инфраструктура ", добави Желязков. 

По думите му Украйна заплаща мъчително висока цена в човешки животи, с цел да отбрани полезностите на свободата и демокрацията в Европа. 

 

" Русия би трябвало да понесе цялостна отговорност за всички свои закононарушения в Украйна ", безапелационен бе той.

 

" Натискът върху Русия да се върне към цялостното съблюдаване на интернационалните си отговорности би трябвало да бъде усилван и надграждан с законни средства, както и да се продължи битката с безнаказаността ", счита ръководителят на българския парламент.

Според него глобите остават един от най-мощните принадлежности за увеличение на въздействието върху Русия в отговор на нейната противозаконна и неоправдана военна експанзия против Украйна.

 

Председателят на Народното събрание посочи пред своя украински сътрудник своите опасения, че признатите през декември 2023 година разпореждания на Закона за националните малцинства на Украйна не плануват финансиране от държавния бюджет за проучване на езика на националното малцинство. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР