Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова бе част от

...
Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова бе част от
Коментари Харесай

Стефка Костадинова участва в откриването на Олимпийския дом в Лозана

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова бе част от специфичните посетители, поканени за откриването на новата постройка на МОК в Лозана.
 Първо злато за България от Европейските игри в Минск
По време на церемонията ръководителят на БОК организира редица срещи със свои сътрудници и международни звезди в спорта. Сред тях бяха именитите Габриела Сабатини и Катарина Вит, както и Принцът на Монако Албер.

Президентите на националните олимпийски комитети от Европа бяха специфични посетители и се причислиха към останалите олимпийски шефове при откриването на новата щаб квартира на МОК. Стефка Костадинова бе част от тържествената гала, на която президентът Томас Бах преряза лентата и разведе гостите из новите пространства.



Събитието бе планувано тъкмо в Олимпийския ден – 23 юни и означи 125-ата годишнина от основаването на Международния олимпийски комитет.

Сградата, която се назовава " Олимпийска дом ", се строи от няколко години и построяването й коства над 145 милиона швейцарски франка. Вътрешността е с неповторима архитектура и спиращ дъха дизайн, обособените етажи могат да се изкачват без стълбища и асансьори по извитите серпантини.

В нея ще работят над 500 чиновници, които до момента бяха разпръснати из разнообразни офиси в града. Архитектът 3ХN Ким Нерфорд Нелсон е проектирал една от най-енергийно спестяващите здания на планетата, отговаряща на най-модерните еко правила. Тя е построена с доста от материалите, които останаха след разрушаването на предходната сграда. Например 95 % от опустошения бетон бе вложен в построяването на новата постройка.

След церемонията Стефка Костадинова и останалите президенти на национални олимпийски комитети от Европа се върнаха в Минск с цел да проследят до края Европейските игри в беларуската столица. По-късно през днешния ден Стефка Костадинова ще посети селото на спортистите и ще се срещне с българските състезатели и треньори.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР