Председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) Иван Маджаров увери, че

...
Председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) Иван Маджаров увери, че
Коментари Харесай

Маджаров: Ще връщат пациенти

Председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) Иван Маджаров увери, че всички лекари си правят работата, само че са все по-изморени и през целия ден изпотени в скафандри и екипи. Има едно огромно обезверяване измежду медиците, предизвести Маджаров пред Българска национална телевизия.

По думите му в този момент лекарите се усещат като изоставени на своите работни места и към тях се обръщат инфектираните и към този момент обезпокоените хора. Това не е добра роля, добави Маджаров. В последните 6-7 месеца след последната зимна вълна отношението към лекарите е напълно друго – пресилени данни за злоупотреби за асимилиране на едни пари поради ковид, добави ръководителят на БЛС. Иван Маджаров не вижда единна държавна политика от всички, освен от здравния министър, който е оставен като уединен дирек да се бори със здравните талази.

Той отхвърли да разяснява Коронавирус зоните с мотив, че няма потребност от тях, а от бърза диагностика и лекуване на хората. „ Българското население не може да си купи антибиотик ли? Представиха на популацията нещо, което не може да се бори в коронавирус вълната “, отсече ръководителят на БЛС. Маджаров разяснява въвеждането на зелените документи на публични места от четвъртък. Медиците са последното място, в което обществото би трябвало да се съмнява.

Организацията в лечебните заведения ще се случи по този начин, че който не е имунизиран, да си направи бърз антигенен тест. Не виждам за какво би трябвало да разясняваме казуса измежду лекарите, уточни Маджаров, който би се срамувал, в случай че някои излезе пред някоя болница и стартира да стачкува против зелените документи.

„ Ограничени са нашите права, от 15 март предходната година са лимитирани и няма по какъв начин да живеем като преди, в случай че не се оправим с вируса. Ако някой си мисли, че обещанията на здравния министър от студиата, че ще има кревати за всички, не е правилно. Ще има случаи, в които ще има върнати пациенти и няма да има кревати “, предизвести Иван Маджаров. Той прикани хората да се пазят, с цел да може по-малко да се търси лекарската помощ за здравната система да издържи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР