Председателят на австрийската народна партия Себастиян Курц обяви намерението си,

...
Председателят на австрийската народна партия Себастиян Курц обяви намерението си,
Коментари Харесай

Себастиян Курц иска да състави ново правителство в Австрия до Коледа

Председателят на австрийската национална партия Себастиян Курц разгласи желанието си, да сформира ново държавно управление най-късно до Коледа. 31-годишният външен министър на Австрия победи безапелационно на провокираните от него предварителни парламентарни избори на 15-ти октомври.

Австрийските социалдемократи остават в съпротива. Това стана ясно след съвещание на управлението на партията на канцлера Кристиян Керн . Нашата цел е по-ясен силует и ясно политическо наличие на социалдемократическата партия. Оставането в съпротива за нас е късмет да реализираме тази цел, с цел да предложим на Австрия в бъдеще същинска социалдемократическа опция, разяснява Керн. Той заяви, че слуховете за продължение на огромната коалиция с консервативната национална партия на Себастиян Курц нямат нищо общо с действителността.

Година и половина партньорството сред националната партия и Партията на свободата усърдно се приготвяше. Така че в този момент никой не трябва да е сюрпризиран, че двете партии ще сформират държавно управление, счита канцлерът, който напуща поста. Макар и втори по резултат, социалдемократите са след губещите на предварителните парламентарни избори в Австрия.

След днешното решение на партията на канцлера ръководеща коалиция от консерватори и крайнодясната Партия на свободата става все по-вероятна. След съвещания с президента Александър Ван Дер Белен , претендентът за канцлерския пост Себастиян Курц не конкретизира, с коя партия ще стартира договаряния за сформиране на държавно управление. Следващите дни ще стане ясно, с коя партия ще стартираме договаряния за сформиране на ново държавно управление на Австрия, съобщи Курц.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР