Председателят на АПИ нареди проверка на изпълнението на строителните работи

...
Председателят на АПИ нареди проверка на изпълнението на строителните работи
Коментари Харесай

Председателят на АПИ нареди проверка на взривовете край Ребърково

Председателят на АПИ подреди инспекция на осъществяването на строителните работи и взривните действия при модернизацията на трасето на път I-1 Мездра – Лютидол в региона на Ребърково.

Тя се прави от специалисти от дирекция „ Анализ на риска и действен надзор “.

" Контролиран " гърмеж излезе отвън надзор и за малко не аргументи покруса. Близо 20 къщи и две коли бяха наранени при детонация за почистване на терен от интернационалния път Е-79. Хората в селото описват, че никой не ги е уведомил за гърмежа. Когато детонациите стартират, дъжд от камъни пада върху част от селото.

Ето какво изясняват от АПИ:

От началото на 2023 година са осъществени следени взривни работи в 19 дни според одобрена процедура и в съдействие със работа „ Контрол на общоопасните средства “ към Министерство на вътрешните работи. От началото на юли досега са изпълнени взривни работи в 16 дни съгласно графика за строително-монтажни работи, осведомят от АПИ.

Извършването на взривните действия се дефинира от нуждата от премахване на огромно количество земна и скална маса, което се открива при осъществяване на строителството. Изготвяне на график на нужните взривни действия е директно след констатиране на невъзможността те да бъдат изпълнени с наличната строителна техника.

Съгласно графика за осъществяване обекта на 13 ноември т. година са осъществявани взривни действия в региона на село Ребърково. На 14 ноември т. година е образувана комисия от представители на строителя на обекта и кмета на Ребърково, която в наличието на пострадали жители е направила оглед на парцелите наоколо до мястото на взривните работи. Описани са вредите. Установено е, че към 15 къщи са със счупени керемиди, а 2 автомобила – със счупени стъкла. Предприемат се нужните ограничения за премахване на всички нанесени вреди за сметка на строителя.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР