Председателят на антикорупционната комисия Сотир Цацаров е подал оставка, съобщиха

...
Председателят на антикорупционната комисия Сотир Цацаров е подал оставка, съобщиха
Коментари Харесай

Официално! Цацаров си хвърли оставката!

Председателят на антикорупционната комисия Сотир Цацаров е подал оставка, оповестиха за Българска телеграфна агенция от институцията. Оставката е подадена в деловодството на Народното събрание тази заран. Малко откакто стана ясно, че Цацаров подава оставка, ДАНС му лиши достъпа до квалифицирана информация.

Цацаров заяви, че продължава да извършва отговорностите си като ръководител на КПКОНПИ, до приемане на оставката, която ще подаде при започване на идната седмица в Народното събрание.

" Издал съм неотложно заповед, всички материали, съдържащи класифицирана информация, да се рапортуват единствено на заместник-председателя на Комисията, без мой достъп до тях. Отнемането на разрешението от ДАНС не трансформира уважението ми към чиновниците в организацията, а към подписалия го заместник-председател Станислав Станчев демонстрирам откровено схващане, с оглед извършения напън “, написа той в позицията си, публикувана, откакто му лишиха достъпа до квалифицирана информация.

Актът за лишаване ще бъде обжалван от Цацаров по реда, очакван в закона. " Както заявих, претекстовете за оставката ми ще бъдат оповестени, откакто тя бъде показана в Народното събрание “, заключва Цацаров.

Припомняме, че по-късно през днешния ден ръководещата коалиция се събира на съвещание от 16.00 часа, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет. Темата на диалозите ще бъде правосъдната промяна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР