Председателят на Агенцията за бежанците Мариана Тошева е предложението на

...
Председателят на Агенцията за бежанците Мариана Тошева е предложението на
Коментари Харесай

Мариана Тошева ще отговаря за бежанците на мястото на Валери Рачев |

Председателят на Агенцията за бежанците Мариана Тошева е предлагането на държавното управление за началник на Оперативната координационна група към Министерския съвет.

Това разгласи вицепремиерът по ефикасното ръководство Калина Константинова, която откри полемика: „ Пътят пред украинските бежанци в Европа и в България “.

Мариана Тошева ще замести на поста Валери Рачев, който преди седмица се отдръпна заради персонални аргументи. Тошева стана ръководител на организацията за бежанците на 23 март, когато от поста беше освободена Петя Първанова поради незадоволителни резултати.

Тошева има близо 30 години професионален опит в работата с бежанци. Започва като Координатор на план на ВКБООН „ Местно заселване на бежанци в България “ още пред 1993 година, по-късно се причислява към Български хелзинкски комитет като заместител шеф на Програма за правна помощ на бежанци и мигранти, а от 2007 година до напълно скоро е изпълнявала длъжността Програмен управител на Бежанско-мигрантска работа на Български червен кръст.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР