Председателят на АБВ заяви, че ще направи проверка на коя

...
Председателят на АБВ заяви, че ще направи проверка на коя
Коментари Харесай

Румен Петков: Борисов е с двойно гражданство. Изпращам официално питане до Оман, Израел и Сомалия

Председателят на АБВ съобщи, че ще направи инспекция на коя още страна е гражданин премиера Бойко Борисов.

Той ще прати по формален ред писмо до следните страни, с цел да разбере има ли Борисов паспорт, публикуван от някоя от тях: Оман, Израел или Сомалия. Като подсети, че в случай че това се окаже истина, има нарушаване на конституцията, предаде bulnews.bg.

„ За Борисов законът в никакъв случай не е имал значение. За него всичко се взема решение с рушвети. Премиерът Борисов се държи като човек с двойно поданство през последните години. Той се държи като човек, който е подготвен да отиде във всяка страна, за която има паспорт. Да приемем, Сомалия, Израел, Оман. Не е закононарушение, в случай че той има паспорт за някои от тези страни. Министър-председателят обаче не може да има двойно поданство. Той живее, с цел да лъже “.

По формален ред Политическа партия АБВ ще изиска информация от цитираните страни дали са давали паспорт на българският министър председател “, разгласи Петков.
Иначе някогашният Министерство на вътрешните работи началник разяснява, че измененията в Закона за изключителното състояние, които засягат изборите, са противоконституционни. Затова АБВ ще изиска среща и при президента, както и с народни представители, с цел да изложи причини за атакуване на тези нормативни промени пред Конституционния съд. В противоположен случай налице е риск резултатът от парламентарния избор да бъде оспорен.

Петков изрази безпокойствие, че правенето на медицински протокол бе предоставено на ЦИК. Според него институциите с отношение по тематиката са неспособни да изработят подобен документ, по тази причина АБВ ще предложи собствен вид за медицински протокол на Централната изборна комисия.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР