Председателят на АБВ Румен Петков връчи на Н. Пр. д-р

...
Председателят на АБВ Румен Петков връчи на Н. Пр. д-р
Коментари Харесай

Румен Петков връчи на Н. Пр. д-р Желко Йович Декларация, която осъжда незаконните санкционни режими от ЕК срещу Р Сръбска

Председателят на АБВ Румен Петков връчи на Н. Пр. доктор Желко Йович, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Сърбия в България, Декларация от името на партията, която осъжда противозаконните санкционни режими от страна на Европейска комисия, въведени против Република Сръбска.

Тези режими заплашват освен националната сигурност и стопанската система на западната ни съседка, само че те са и евентуална опасност за мира и просперитета на целия Балкански район.

По време на срещата със сръбския дипломат, в която взе участие и доцент Георги Кючуков, акцент бе подложен и върху натиска за поддръжка на Косово за член на Организация на обединените нации. Това участие не може да бъде обвързано с кандидатурата на Сърбия за участие в Европейски Съюз, уточни Румен Петков и още веднъж съобщи позицията на Политическа партия АБВ против използването на двойни стандарти в провежданата от Европейски Съюз политика.

Н. Пр. доктор Желко Йович благодари на Политическа партия АБВ за ясната и безапелационна позиция на партията, съобщи благодарност и към президента  Румен Радев и към премиера на Унгария Виктор Орбан за подадената ръка и поддръжка към Сърбия. В рамките на диалога той посочи, че съществуват действителни данни за опити за бойкот на  Балкански поток – акт който би довел до енергийна злополука в Р Сръбска. Румен Петков бе безапелационен, че специфичните служби на всички страни – от Русия, до получателите Унгария и Австрия, би трябвало да вземат ограничения за недопускане на посягане. Това може да докара до труднообратими събития, уточни той и напомни съществуващия Договор за съдействие и информативен продан от 2007 година, подписан сред Министерство на вътрешните работи тогава и съветската ФСБ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР