Председателят на АБВ Румен Петков участва в международна конференция Европа

...
Председателят на АБВ Румен Петков участва в международна конференция Европа
Коментари Харесай

Румен Петков участва в международна конференция „Европа – Русия пред нови геополитически предизвикателства“

Председателят на АБВ Румен Петков взе участие в интернационална конференция „ Европа – Русия пред нови геополитически провокации “.

В ревюто си на тематика „ Мирът – забравеното разбиране и нужното бъдеще “ той акцентира, че през днешния ден ние загърбваме и пренаписваме истината и историята.

„ Войната в Ирак нарекохме „ коалиция на искащите “ и ние участвахме в нея. Във войната против Югославия се опитахме да скрием личното си присъединяване за наш срам… войната против Либия и войната против Сирия – всички тези войни, взели стотици хиляди почтени жертви. Ние се правихме, че не ги виждаме, тъй като ги води, „ който би трябвало “. Като забравихме онази огромната и същинската война – намираме се в навечерието на 145-та годишнина от нея. Да не забравяме кой беше и кой не беше на 3 март тази година на площада и да не забравяме костите на тези 100 000 посланици на Русия, останали вечно в България “.

Петков прикани да кажем НЕ на войната, само че да кажем НЕ на всички, които водят войни.  Той настоя, че би трябвало да бъдат разследвани всички – всички, които са почнали война, всички, които са правили биолаборатории, всички, които са безчинствали, без значение от чие име и на коя точка на света. Иначе убиваме Организация на обединените нации и съсипваме Европа такава, за каквато мечтаеше Робърт Шуман.

Събитието бе модерирано от проф. доктор Захари Захариев и от проф. Олег Слоботчиков. Сред участниците в конференцията бяха Сергей Калашников с отчет „ Народната дипломация и новите геополитически провокации в актуалния свят “, евродепутатът Сергей Станишев, проф. Искра Баева. На събитието участва и посланикът на Русия Н. Пр. Елеонора Митрофанова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР