Председателят на АБВ Румен Петков съобщи пред медиите за искова

...
Председателят на АБВ Румен Петков съобщи пред медиите за искова
Коментари Харесай

Румен Петков: Проф. Костадин Ангелов е подал искова молба срещу мен за 50 000 лева

Председателят на АБВ Румен Петков заяви пред медиите за искова молба до Софийски градски съд, подадена от някогашния здравен министър Костадин Ангелов против него. Цената на желае е 50 000 лв..

В документа Ангелов показва, че Петков е изнесъл обидни и оскърбителен изказвания по негов адрес. В поддръжка на това той показва заглавия от медийни изявления, цитирали Румен Петков, където Петков, най-общо, го сочи като основен провинен за Коронавирус рецесията, както и за виновен по серия случаи на болни с съдбовен излаз. 

„ Той (Ангелов), евентуално, не е в течение, само че аз не пиша заглавия. Ако той е писал заглавия в медии, това е неприятна процедура, която постоянно съм отричал, като метод на хора, които заемат висши държавни длъжности и хора, които носят отговорност за ръководство на системи. Защото това е посягане върху свободата на медиите “.

Петков изрази също безпокойствие по физическото и прочувствено положение на Костадин Ангелов, базирайки се на казаното от Ангелов в Исковата молба. В документа някогашния здравен министър подчертава, че изреченото от Петков против него е смутило трайно съня, покоя и човешкото му и професионално самочувствие.

„ …Всичко това рефлектира извънредно отрицателно върху прочувствената ми сфера. От публикуването на описаните нагоре оскърбителен изказвания съм претърпял и към момента претърпявам мощни отрицателни страсти – както в професионален, по този начин и в личностен проект. Все още съм мощно разтроен и обезпокоен поради разколебаното публично доверие в личността ми, одобрена в публичното схващане като почтена за чест и почитание, от изнесените клюки по мой адрес… 

…Започнах да имам проблеми със съня, изпитвам разстройване, напрежение, яд и стеснение от свързването на името ми с клеветническите изказвания на ответника (Петков) по мой адрес, смутен съм от безусловно незаконосъобразната интервенция на ответника (Петков) в персоналната ми сфера и общественото засягане на моя личностен и професионален престиж, чест, достолепие и положително име… “.

Ангелов споделя също, че към момента е зависим на описаните от него душевни положения, които и до през днешния ден не са преодолени. 

Румен Петков акцентира, че персоналните прекарвания нямат общо с професионалната реализация. Той изрази паника от самоописанието на Ангелов на личното му психическо и физическо положение и подозрение, че разтърсената му душeвност няма да навреди на високо виновната му работа му като хирург. Петков изрази мнение, че би трябвало да бъдат отнети лекарските права на Ангелов, защото проблемите със съня, наред с напрежението и гнева, като описания на неговото положение, може да са рискови за пациентите, изключително в операционната. Председателят на АБВ ще сезира за това БЛС, написа eurocom.bg.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР