Председателят на АБВ Румен Петков коментира в Пловдив темата за

...
Председателят на АБВ Румен Петков коментира в Пловдив темата за
Коментари Харесай

Р. Петков обвини Костов, Станишев и Борисов, че няма да сме транзитьор на газ от 2020-а

Председателят на АБВ Румен Петков разяснява в Пловдив тематиката за енергийното застраховане на България, както и новината за създаване на координационен център на Министерството на защитата във Варна.

Петков уточни, че от 1 януари 2020 година България обезпечено нямало да бъде на газовата карта на Европа като транзитираща страна .

" Това закононарушение го изискуем на Иван Костов, Сергей Станишев и Бойко Борисов ", отсече той.
 България е подготвена за директни доставки по
България е подготвена за директни доставки по " Турски поток " от 2020 година

Уверението е от " Булгартрансгаз "

Председателят на АБВ изрази разстройване от изказване на президента Румен Радев , който показва подозрение и упорства оттук насетне да се прави оценка на това по какъв начин ще повлияе построяването на " Турски поток " през България и възможното създаване на интерконекторите Гърция-България и България-Сърбия.

Петков уточни, че през 2017 година България е транзитирала 17,2 милиарда куб. метра газ, през 2018 - 14,3 милиарда куб. м, а на 1 януари 2020 година сме щели да транзитираме 0 куб. м газ. Той е безапелационен, че забавянето на " Турски поток " било умишлено от страна на премиера Борисов.

" Ще загубим 200 млн. лв. поради неспособността на премиера да извърши стихотворец ангажимент ", сигурен е той.
 Путин скастри България, че бави
Путин скастри България, че бави " Турски поток "

Русия щяла да откри други благоприятни условия за реализацията му

Румен Петков акцентира, че България щяла да стане директно подвластна от доставките на газ, вместо да е страна, която генерира доходи и подсигурява енергийната сигурност на Европа.

Що се отнася до новината, която пристигна след визитата на премиера в Съединени американски щати - построяването на координационен център на НАТО край Варна - Румен Петков уточни, че нямало институционална изясненост по детайлите на начинанието, само че пък детайлностите излизат на ярко последователно.
 Горанов: България постоянно да е нащрек, когато Русия и Турция работят дружно Обновена
Горанов: България постоянно да е нащрек, когато Русия и Турция работят дружно

Координационният център във Варна е за учения

" От срещата на премиера Борисов с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в четвъртък излиза наяве, че България е дейната страна, която е упорствала да има подобен координиращ център. Нещо повече - оповестили сме, че ще си купим две подводници . За един координиращ център, който трябваше да има няколко компютъра и 5-6 чиновници ", разяснява Петков.

Той добави, че в случай че в този момент купим въпросните уреди, за които не се знаело какви функционалности ще имат в този координационен център, то това щяло да значи съсипване на туризма в България и превръщането ѝ в цел, в привлекателен център против НАТО .
 Столтенберг: България предложи координационен център на НАТО във Варна
Столтенберг: България предложи координационен център на НАТО във Варна

Борисов: Ние не настояваме, само че предлагаме... би трябвало да играе единствено възпираща роля
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР