Председателят на 49-ото НС бе приет на аудиенция при папа

...
Председателят на 49-ото НС бе приет на аудиенция при папа
Коментари Харесай

Папа Франциск към Росен Желязков: Поздравявам Ви за това, че въпреки че сте толкова различни сте заедно в името на България!

Председателят на 49-ото Народно събрание бе признат на визита при папа Франциск, съобщи кореспондент на “Фокус ".

Срещата на “четири очи " е част от визитата на формалната делегация в Рим и Ватикана във връзка 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета.

Папа Франциск към Росен Желязков: Поздравявам Ви за това, че макар че сте толкоз разнообразни сте дружно в името на Вашата страна България!

По традиция делегацията сервира подарък на главата на римокатолическата черква. Тази година бе подарена икона на светите братя Кирил и Методий и Климент, извезана със златни конци. Тя е направена от две сестри от Асеновград, които бяха извезели омофора, който беше подарен на папата 2019 - при визитата му в България.

По-късно Росен Желязков ще се срещне с Държавния секретар на Ватикана Негово Високопреосвещенство кардинал Пиетро Паролин.

Членовете на делегацията ще участват на тържествена православна литургия и молебен пред мощите на Свети Кирил в базиликата " Сан Клементе “.

В състава на парламентарната делегация са заместник-председателите на Народното събрание Цончо Ганев и Филиз Хюсменова, ръководителят на ПГ " ГЕРБ-СДС “ Десислава Атанасова, съпредседателят на ПГ " Продължаваме Промяната и Демократична България “ Атанас Атанасов, националният представител от ПГ " Българска социалистическа партия за България “ Ирена Анастасова и ръководителят на ПГ " ИТН “ Тошко Йорданов. В нея са включени представители на президентството, на изпълнителната власт, на Светия Синод на Българската православна черква и на Католическата черква.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР