Председателят и административен ръководител на Окръжен съд – Шумен София

...
Председателят и административен ръководител на Окръжен съд – Шумен София
Коментари Харесай

Председателят на Окръжен съд - Шумен встъпи във втория си мандат

Председателят и административен началник на Окръжен съд – Шумен София Радославова публично встъпи във втория си мандат през днешния ден. Във Варненския апелативен съд тя подписа публично книжата за заемане на поста. По-рано този месец Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет единомислещо направи избора си в интерес на Радославова. 

 „ Не единствено фактът, че бяхте единствен претендент за поста демонстрира престижа и доверието на съдиите и чиновниците от вашия съд, само че и достойното показване пред Висш съдебен съвет прави избора ви изцяло подобаващ “, поздрави сътрудника си ръководителят на Апелативен съд - Варна Ванухи Аракелян.

„ Освен голяма отговорност, за мен в действителност е наслаждение да съм ръководител на Окръжен съд – Шумен. Смятам го и за предопределение “, сподели новоизбраният началник.

София Радославова има над 25 години юридически стаж в правосъдната система – първо в Окръжна следствена работа в Шумен, по-късно като арбитър в Окръжния съд в града. От 2017 година е негов началник.  Сред задачите, които слага пред втория си мандат, е повишението на прозрачността в работата на институцията, укрепването на доверието в нея и приближаване на правораздаването до жителите. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР