Председателят е председател на общинското мнозинство. Той е приел да

...
Председателят е председател на общинското мнозинство. Той е приел да
Коментари Харесай

Ива Митева: Комисията по външна политика е в ръцете на ГЕРБ

" Председателят е ръководител на общинското болшинство. Той е приел да заеме поста. Законът е безапелационен - той е ръководител за целия мандат - 4 години, няма по какъв начин да е ръководител до юни. Тези закони ги превърнахме в парцали, на момента решаваме какво да вършим. Хората се отвратиха, няма закони, няма използване. Когато имаш 23-ма общински съветници, няма по какъв начин да управляваш все едно имаш 61. Като нямаш гласове, ще се съобразиш. Важното е да проработи Общинският съвет ", съобщи някогашният ръководител на Народно събрание Ива Митева.

На въпрос дали ще се стигне до анулиране на изборите в столицата, Митева отговори, че разликата е минимална, само че е забавно какво ще открие съдът.

Тя се съгласи с изказванията, че има подозрения за резултатите.

" Изборът на нов основен прокурор отива доста обратно във времето. Направихме конституционни промени тъкмо в глава правосъдна промяна, с цел да има правдивост и сигурност, с цел да стартират хората да живеят по-добре. Не считам, че ще забележим правдивост.

Пенчо Славейков споделя: " Нямам доверие на комисиите, тъй като те постоянно се разкомисват ". Ако това е задачата, не е почтено по отношение на българските жители. Ще е изненада, в случай че излязат имена на съдии, само че не излязат повече имена на прокурори ", сподели Митева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя уточни, че не знае дали сглобката ще издържи, само че добави, че я тормози фактът министър-председателят да е министър на външните работи.

" Това е било по времето на Търновската конституция, само че тогава са били шест министерства единствено, след това 10.

Виждаме, че и Комисията по външна политика е в ръцете на ГЕРБ, може би задачата е цялата външна политика да бъде на едно място, само че не считам, че ще бъде положително като резултат.

Другият вид е да създадат един министър-председател, той да е министър на всички министерства и нямаме потребност от Министерски съвет. Всеки мисли, че може да прави всичко в тази страна ", съобщи някогашният ръководител на Народно събрание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР