Председателството е било партийно мероприятие за личен рейтинг на един

...
Председателството е било партийно мероприятие за личен рейтинг на един
Коментари Харесай

Тома Биков: Част от БСП участва в председателството, но не и г-жа Нинова

Председателството е било партийно мероприятие за персонален рейтинг на един човек. Такава оценка даде водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за председателството на Съвета на Европейския съюз.

„ Мнението се показва от госпожа Нинова и хората към нея. Мисля, че даже в Българска социалистическа партия няма консенсус за това. В интерес в действителност е имало, хора даже от Българска социалистическа партия, които са имали опция да оказват помощ и са помагали за това европредседателство. Г-н Вигенин, даже и господин Пирински и даже господин Станишев. Мисля, че част от Българска социалистическа партия взе участие в това европредседателство. За страдание не направи това госпожа Нинова. Тя авансово бе решила, че то ще се провали ”. Това разяснява депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по Канал 3.

„ Миналата година даже имаше изказвания, че то ще ни бъде отнето поради едни плочки на НДК.

Сега се оказа, че администрацията е била добра. Но тази администрация си свърши работата, тъй като е била ръководена добре. Най-вече от госпожа Павлова. От там нататък други са били дейностите, които ще бъдат приоритет ”, сподели Биков.

Той разяснява и обвиняванията, че президентът Румен Радев е бил изолиран от държавното управление по време на председателството.

„ За президентската институция важи това, което и за Българска социалистическа партия. Президентът имаше опция да се включи и той го направи. Самото председателство е председателство на Съвета на Европейски Съюз. А той няма особена роля. В рамките на неговата роля сме пробвали да го включим и където е желал, се е присъединил.

В края на председателството разбрахме, че той е имал различен приоритет – Дунавската тактика. Но тя по какъв начин би звучала на Испания, Франция и т.н ”, попита риторично депутатът от ГЕРБ.

И посочи, че Корнелия Нинова въобще не е сполучила с политическия си разбор на председателството, изключително като главен мотив против триумфа му са били митингите в страната.

„ Сега разбирам за какво политическият разбор на Нинова не се е получил. Защото е решила да брои какъв брой митинги е имало. Това оборва и тезата на десните и демократични партии, че вървим към властнически режим. Какъв е тоя властнически режим със 72 митинга? Не мисля, че това е атестатът за оценка на едно председателство. То дори и сега има един митинг с 4 души пред Народното събрание ”, разгласи Биков.

Той разяснява и прогнозата на зам.-председателя на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид наесен да няма националисти в ръководството.

„ Тази прогноза и предходната година я имаше. Мисля, че няма сходни индикации. Движение за права и свободи са свободни да поддържат всеки закон, който мислят, че е добър. Аз персонално не съм последовател на плаващите болшинства и на държавни управления на малцинството, зад които не се знае кой стои ”, сподели депутатът от ГЕРБ, като по този начин разяснява и опцията партията да ръководи независимо, а не в коалиция.

Той бе безапелационен, че по огромните тематики ГЕРБ няма разлики с Обединени патриоти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР