Председателствата на най-малките държави са най-успешните, заяви днес председателят на

...
Председателствата на най-малките държави са най-успешните, заяви днес председателят на
Коментари Харесай

Юнкер: Малките държави се справят най-добре с председателствата на ЕС

Председателствата на най-малките страни са най-успешните, съобщи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Той направи този коментар във връзка започващото на следващия ден председателство на Естония на Съвета на Европейски Съюз.

" Като някогашен министър председател на друга дребна страна, мога да ви уверя, че председателствата на дребните държави-членки постоянно са най-успешни ", сподели той.

След като се пошегува, че още няма смарт телефон и поради това не би могъл да управлява балтийската страна, Юнкер посочи, че цифровизацията би трябвало да стане част от европейската ДНК. По думите му развиването на мобилните мрежи от пето потомство (5G) ще донесе милиарди евро стопански изгоди и ще сътвори стотици хиляди нови работни места.

Под управлението на естонския вицепредседател на Комисията, Андрус Ансип, напреднахме съществено към реализирането на единния дигитален пазар, сподели Юнкер. Дали сме 35 оферти от ноември 2014 и съм очарован, че Естония, дружно с България и Австрия, си е сложила цел да реализира съглашения по тях до края на 2018 година

Въпросните оферти са законодателните начинания на Европейска комисия, които би трябвало да бъдат утвърдени от Европарламента.

Премиерът Ратас означи, че най-важната цел на естонското председателство е Европа да бъде по-обединена и по-силна, да откри пресечната точка сред другите ползи. Искаме свободното придвижване на данни да бъде петата независимост в Европейски Съюз, добави Ратас.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР