Председателското място на 17 РИК-Пловдив област ще се определи от

...
Председателското място на 17 РИК-Пловдив област ще се определи от
Коментари Харесай

Партиите не се разбраха за председател на 17 РИК в Пловдивска област


Председателското място на 17 РИК-Пловдив област ще се дефинира от ЦИК. Това стана ясно от консултацията при регионалния шеф на Пловдив, откакто политическите партии не се споразумяха за поста. Бяха препоръчани две кандидатури – Коалиция „ ГЕРБ-СДС “ – предложи Янко Радунчев, който и на предходните избори оглавяваше комисията, а Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ – Ваня Костадинова.

Спор нямаше за двете заместник-председателски места като те са надлежно претендентите на Коалиция „ Продължаваме промяната “ – Иван Кърчев и на „ Възраждане “ – Сузана Николова.

Секретарското място в 17 РИК-Пловдив област също не бе противоречиво, защото единствено Движение за права и свободи предложи свои претендент, който е досегашният секретар Ферат Мурат.

След като политическите сили не се споразумяха за управленията на двете изборни комисии документите ще бъдат окомплектовани и изпратени в ЦИК за взимане на дефинитивно решение за състава на 16 и 17 РИК.

Комисиите и в двата изборни региона са формирани от общо 17 членове – като управителните места са четири – ръководител, двама заместници и един секретар, а останалите 13 са членове. Задължителното изискване на закона е членовете на управлението да са от разнообразни политически сили.

Според резултатите от последните избори и на база решение на ЦИК местата са разпределени по следния метод и за двете РИК – 5 места за Коалиция „ ГЕРБ-СДС “, 4 места за Коалиция „ Продължаваме промяната “, по 2 места за Политическа партия „ Движение за права и свободи “,  Политическа партия „ Възраждане “ и  Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “, по 1 място за Коалиция „ Демократична България – Обединение “ и Коалиция „ Български напредък “.

Ето и изборът за РИК-16:

Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР