Председателският съвет е решил утре Народното събрание да гласува, че

...
Председателският съвет е решил утре Народното събрание да гласува, че
Коментари Харесай

Утре депутатите ще отхвърлят кандидатурата на Пламен Николов за премиер

Председателският съвет е решил на следващия ден Народното събрание да гласоподава, че отхвърля кандидатурата на Пламен Николов за министър председател. Така процедурата ще бъде завършена в Народното събрание. Това ръководителят на "Изправи се БГ! Ние идваме " (ИБГНИ) Мая Манолова откакто напусна срещата.

"След като чухме специалистите на президентството и всички парламентарни групи се обединихме към решението да бъде завършена ясно и недвусмислено конституционната процедура като бъде импортиран план за решение, който ще бъде гласуван на следващия ден в пленарна зала. Който ще регистрира и фактическата конюнктура, че претендентът за министър председател министър по персонални аргументи е отдръпнал своята номинация ", изясни Мая Манолова.

Днес точката за гласоподаване на проектокабинета на "Има подобен народ " (ИТН) въобще не беше включена в дневния ред. Това стана откакто водачът на партията Слави Трифонов разгласи, че отдръпва предлагането. Причината е, че Има Такъв Народ не събра предварителна поддръжка от "Демократична България " и ИБГНИ. "БСП за България " пък сложиха изискване отдръпването на Петър Илиев като министър на вътрешните работи.

От Има Такъв Народ дадоха да се разбере, че за тях предстоят нови избори, тъй като не биха дали своят вот за плана на която и да е друга групировка при идващите два мандата, които по Конституция би трябвало да връчи президентът.

След изказването на Трифонов адвокати побързаха да уточнят, че е в ход процедура по осъществяване на първия изследователски мандат, като има импортиран декрет на президента в Народното събрание и той би трябвало да бъде изпълнен.

Пламен Николов пък подаде заявление до нея и до президента, че си отдръпва кандидатурата за министър председател. Така на следващия ден Народното събрание ще взе отношение по неговото "волеизлияние ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР