Председателския съвет се събира заради войните срещу Израел и Украйна.

...
Председателския съвет се събира заради войните срещу Израел и Украйна.
Коментари Харесай

Председателския съвет се събира заради войните срещу Израел и Украйна

Председателския съвет се събира поради войните против Израел и Украйна. Той ще заседава на следващия ден в 11 часа, а в него ще вземат участие ръководителят на Народното събрание и ръководителите на парламентарните групи.

На съвещанието са поканени министър председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел. Очаква се да участват още министърът на защитата Тодор Тагарев, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи и шефовете на службите за сигурност.

Председателския съвет се събира поради войните против Израел и Украйна. По същото време в пленарната зала на Народното събрание депутатите ще разискват вота на съмнение против кабинета “Денков-Габриел ”.

Вотът е импортиран от “Възраждане ”, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и самостоятелен народен представител Радостин Василев и е на тематика “Енергетика ”, удостовери източник на SafeNews.

Специално за SafeNews, политически анализатори разясниха, че всекидневно първият избор няма силата да смъкна едно държавно управление. Но съществено разклаща устоите му и е знак за активизиране на съперниците на дадена власт. За кабинета Денков/Габриел вотът на съмнение идва след митинги в секторите – зърнопроизводство и енергетика. И след едвам четири месеца ръководство.

Във връзка с войната против Израел през днешния ден следобяд президентът Румен Радев привиква консултативна среща. На нея ще се обсъдят рисковете и заканите пред националната сигурност вследствие на настоящите спорове и ограниченията за тяхното минимизиране. Поканени са ръководителят на Народното събрание, министър-председателят, заместител министър-председателят, министри и шефовете на службите.

Израел

Още 60 българи се върнаха от Израел. Това стана с полет, който кацна малко преди 13:00 часа през днешния ден.

Сред сполучливо изведените от страната са 29 туристи, фамилии с дребни деца и жители, намиращи се в изключително рискови зони, филантропични случаи.

Всички декларирали се все още краткосрочно пребиваващи в Израел български жители, както и няколко филантропични проблема ще бъдат обхванати.

Посолството ни в Тел Авив осведоми, че летище „ Бен Гурион “ продължава да работи с стеснен потенциал. Различни самолетни компании извършват част от постоянните си полети до други страни

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР