Председателката на Управителния съвет на болницата в Чаковец, Северна Хърватия,

...
Председателката на Управителния съвет на болницата в Чаковец, Северна Хърватия,
Коментари Харесай

Пациент почина в хърватска болница, погрешно му инжектирали дезинфектант

Председателката на Управителния съвет на болничното заведение в Чаковец, Северна Хърватия, Соня Тошич Гърлач съобщи, че пациент на хемодиализа в тази болница е умрял откакто неправилно му е бил инжектиран дезинфектант, заяви осведомителният уебсайт Индекс, представен от Българска телеграфна агенция.

Преди това в хърватската общност циркулираха разнообразни информации за това по какъв начин се е стигнало до гибелта на 62-годишния пациент по време на рутинна хемодиализа.

Болницата заяви първо, че му е инжектирана неверна субстанция, а по-късно шефът на болничното заведение Томислав Новиншчак призна, че здравно средство е обещано на пациента интравенозно вместо да е приложено локално.

Попитана по какъв начин е допустима такава неточност, доктор Гърлач съобщи, че дезинфектанти в лечебните заведения всекидневно има на количките на медицинските сестри.

" Грешка е допустима и, за жалост, тя се случи ", сподели тя.

Д-р Гърлач добави, че се води вътрешно следствие, разговаряно е с всички участници в случая. Всичко ще се проучва, вътрешна комисия още веднъж ще беседва с всички, а по-късно ще пристигна и ревизия от министерството, сподели тя.

Днес в болничното заведение дойдоха полиция и чиновници на държавната прокуратура . Взеха и документи, сподели лекарката.

Тялото на мъжа е откарано в Института по правосъдна медицина и криминалистика в Загреб, където ще би трябвало да се откри каква е точната причина за гибелта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР