Председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова беше още по-конкретна

...
Председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова беше още по-конкретна
Коментари Харесай

Тома Биков към ПП: Кадровият ви потенциал не е достатъчен и за пет комисии

Председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова беше още по-конкретна като добави, че хората на Кирил Петков и Асен Василев в Народното събрание не схващат какво ознаава нито политически консенсус, нито сделка сред ръководители на парламентарни групи, нито съблюдаване на някакъв ангажимент, нито джентълменско спораумение.

" В 47-ото Народно събрание ни го демонстрираха. Тогава опозицията беше ясна - ГЕРБ, " Възраждане ", Движение за права и свободи. Тези три парламентарни групи в 47-ото Народно заседание не получиха председателството на нито една комисия, тъй като тези хора се държат като диктататори и самодръжци на цялата власт. Сега избрахме метод, когато имаме силата на първата полтиическа мощ - да водим диалози и да търсим консенсус. Те си мислят, че са овластени от бълагрския народ еднолично да ръководят страната. Постъпваха грозно с съдружните си сътрудници по тази причина и те им смъкнаха првителството. Затова другите им съдружни поартньори от Българска социалистическа партия им споделиха, че са им откраднали предизборната стратегии ", напомни Атанасова.

Искрен Митев от Политическа партия отговори, че групировката му прави спамо кардинални сделки.

" Обсъждаме разпределения и би трябвало да се придържаме към този диалогизъм. Точно по тази причина предлагам да се придържаме към тези кардинални сделки. Ясно беше казано, че ще има пропорция и комисиите ще бъдат разпределени по този метод. Впоследствие, в случай че има болшинство, тези комисии ще бъдат преразпределени. Това беше препоръчано тъкмо от госпожа Атанасова ", означи Митев.

Асен Василев акцентира от своя страна, че не схваща защо се разпалва спор. По думите му ГЕРБ имат друго мнение заран, на обяд и вечер.

" Форсирайте болшинство и вземете всички комисии, ние ще сме съпротива. Няма да формираме болшинство, не разбрахте ли ", ядоса се водачът на Политическа партия и подсети, че групировката му за разлика от ГЕРБ не си сменя мнението всеки ден.

" Така вършат умните хора, те умеят да си сменят мнението ", отвърна го депутатът от ГЕРБ Даниел Митов. Той изиска, когато се избират ръководители на комисии сред другите парламентарни групи в Народното събрание, да се резервира пропорционалният принцип.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР