Председателката на парламента Ива Митева (Има такъв народ) отвърна на

...
Председателката на парламента Ива Митева (Има такъв народ) отвърна на
Коментари Харесай

Митева отвърна на Дончева: Болонката може да има доста силен характер

Председателката на Народното събрание Ива Митева ( " ИТН " ) отвърна на острата имитация по неин адрес от Татяна Дончева от " Изправи се БГ! Ние идваме!.

" Налице е проблем с конституционната процедура и той беше основан от Има Такъв Народ - ръководителят на Народното събрание да не се държи като болонка на някой сценарист ", съобщи известната с пиперливия си език Дончева по време на дебата по заявката на Пламен Николов да се откаже от кандидатурата си за министър-председател. Тя добави, че Митева през вчерашния ден през целия ден е подготвяла решението за гласуването на кабинета, препоръчан от Има Такъв Народ, а по-късно не го е подписала.

След като сутринта напусна парламентарната зала дружно със съпартийците си и също отхвърли да гласоподава решението, с което се връща мандатът към президента, по-късно председателката на Народното събрание разяснява пред публицисти:

" Г-жа Дончева ме назова болонка. Болонката може да бъде другар, само че може да има и много мощен темперамент. Така че не се знае какво ще стане и какъв темперамент ще проявя " .

" Реших, че откакто сътрудника е отдръпнал единодушието си, той има достолепие, дано да не мачкаме достолепието на хората ", разяснява тя отхвърли на Николов да бъде подложен за гласоподаване.

Митева изясни, че рано сутринта Председателският съвет минал прочувствено и тя смачкала решението, което написала собственоръчно.

" ГЕРБ от 2 дни изясняват, че са основатели на това решение и са споделили, че би трябвало да има такова решение, внезапно споделят през днешния ден, че няма да подпишат такова решение. Ядосах се, бях го подписала . Смачках го и им споделих, че в случай че се играе, ще се играе почтено и в случай че сме единни, ще сме единни. И аз също няма да вземам участие в тази игра ", сподели още тя във връзка това, че от ГЕРБ предлагаха собствен текст за решението.

В последна сметка, откакто първият опит беше несполучлив, и ново събиране на Председателският съвет, Народното събрание реши от втория път публично - мандатът на Има Такъв Народ завършва несполучливо. От 167 депутати " срещу " гласоподаваха 60 от ГЕРБ, а един се въздържа.

" Беше задоволително едно писмо от страна на Народното събрание до президента, а не ние през днешния ден да одобряваме такова решение с констативен резултат. Смятам, че това решение беше излишно. Констатирахме: " Да, подал е оставка ". Има празнина в Конституцията и тя не е планувала всички хипотези. Ще ми се да сме единни, но май не се получава. Всеки ден някой агресира към някой различен . Отношението един към различен ми тежи към този момент. Виждам по какъв начин се развива действието ", съобщи още Ива Митева.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР