Председателката на ловешката ТЕЛК Донка Минкова, която е обвинена във

...
Председателката на ловешката ТЕЛК Донка Минкова, която е обвинена във
Коментари Харесай

Шефката на ловешкия ТЕЛК остава в ареста

Председателката на ловешката ТЕЛК Донка Минкова, която е упрекната във взимане на рушвет, остава в ареста. Това реши през днешния ден Апелативният съд във Велико Търново и решението е дефинитивно.
Защитата на Минкова настоя за домакински арест поради тежките болести, които тя има, чието лекуване изисква условия, по-добри от тези в ареста в ловешкия затвор.
Минкова остава в ареста и няма спънка там да ѝ бъде оказана дължимата здравна грижа, аргументира се съденият състав.
Адвокатът на Минкова Стефан Гецов разяснява, че резултатът е бил превдварително решен.
„ Още сега, в който ни беше отказано да бъде позволена и назначена желаната съдебно-медицинска експертиза, за мен беше ясно, че резултатът е превдварително решен. Деянието, за което тя е упрекната, не е потвърдено по този начин, както се желае от закона “, сподели той.
Съдът се аргументира за оставането на най-тежката мярка със съществуващата действителна заплаха председателката на ловешката ТЕЛК да извърши друго закононарушение, с което да смекчи виновността си и да повлияе на очевидците по делото.
Донка Минкова беше упрекната на 31 януари във взимане на рушвет от 200 лв.. Законът планува отнемане от независимост до 6 години и санкция до 5000 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР